ΥΠΕΠΘ:Εγκύκλιος για τη διακοπή λειτουργίας σχολείων λόγω του ιου ΑΗ1Ν1 23/11/2009

Παρακάτω θα βρείτε την νέα εγκύκλιο για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων λόγω το Η1Ν1
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το παιδί σας παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς Κελσίου ΚΑΙ βήχα ή και πονόλαιμο, ή και συνάχι. πρέπει να επικεινωνείτε με το Σχολείο.




Εγκύκλιος για τη διακοπή λειτουργίας σχολείων λόγω του ιου ΑΗ1Ν1


23/11/2009
http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=7312&spec=edu&type=1

Το Υπουργείο Παιδείας με νέα εγκύκλιο του ανακοίνωσε τα κριτήρια διακοπής της λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικών- βρεφονηπιακών σταθμών λόγω του ιου της νέας γρίπης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Για τη διακοπή της λειτουργίας Τμήματος σχολείου (ίδια αίθουσα): Εμφάνιση 4 ή περισσότερων ατόμων από το ίδιο Τμήμα με συμπτώματα γρίπης. Θεωρείται ότι ένα άτομο έχει συμπτώματα γρίπης εάν παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς Κελσίου ΚΑΙ ένα τουλάχιστον από τα εξής: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι. Για τη σχετική καταγραφή απουσιών αρκεί η δήλωση των συμπτωμάτων από τους γονείς προς το σχολείο, ενώ εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης γρίπης δεν απαιτείται.

2) Για τη διακοπή της λειτουργίας Σχολικής Μονάδας: Εμφάνιση ασθενών με τα κριτήρια του σημείου (1) τουλάχιστον στο 1/3 (33%) από τα Τμήματα της ίδιας Σχολικής Μονάδας.

3) Για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος: Διακοπή της λειτουργίας στο 1/3 (33%) των Σχολικών Μονάδων του σχολικού συγκροτήματος με βάση τα κριτήρια του σημείου (2).

4) Για τη διακοπή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων ενός Νομού: Διακοπή της λειτουργίας τουλάχιστον του 1/3 (33%) από τις Σχολικές Μονάδες του Νομού με βάση τα κριτήρια του σημείου (2).

Η διακοπή λειτουργίας Τμήματος Σχολείου/Βρεφονηπιακού Σταθμού, ή Σχολικής Μονάδας / Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού συνιστάται για χρονικό διάστημα διάρκειας 7 ημερών. Στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: